Superheerlijk! Voor 2 personen
Bereiding 35 minuten
Recept van 15gram
INGREDIËNTEN
250 gr kastanjechampignons
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- 1 stengel prei
- ½ citroen (biologisch)
- 125 gr ozo
- ½ blokje groentebouillon
- 50 gr kervel
- 15 gr amandelschilfers
- 125 gr burrata
- olijfolie
- boter
- 1 blaadje gedroogde laurier
- zwarte peper
- zout
BEREIDING
Snijd de champignons in 2. Grotere exemplaren snijd je in 4. Smelt een klontje boter in een diepe stoofpot en laat goed heet worden. Schep de champignons in de pot. Bak 2 min. op hoog vuur, tot de champignons beginnen te 'piepen'. Kruid met flink wat zwarte peper. Verlaag het vuur en laat nog 2 min. bakken. Schep vervolgens uit de pot.
Hak intussen de knoflook fijn, snipper de sjalot fijn en snijd de prei in dunne ringen. Spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil van de citroen.
Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde stoofpot en fruit de sjalot en prei op middelhoog vuur tot de sjalot glazig is. Voeg de orzo, knoflook en laurier toe en laat zo’n 2 min. meebakken (zie tip). Verkruimel de bouillon eroverheen en voeg beetje per beetje wat water toe (reken zo’n 200 ml per persoon). Laat sudderen op een zacht vuurtje en voeg, wanneer het water bijna is opgenomen, nog een pollepel toe. Ga zo ongeveer 15-20 min. door, tot de ozotto beetgaar is. Roer regelmatig goed door. Roer tot slot een klontje boter door de orzotto.
Hak de kervel fijn en roer door de orzotto. Proef en breng op smaak met een kneepje citroensap, zout en zwarte peper. Roer ook de champignons onder de orzotto.
Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof goudbruin.
Hak de kervel fijn en roer door de orzotto. Proef en breng op smaak met een kneepje citroensap, zout en zwarte peper. Roer ook de champignons onder de orzotto.
Serveer de orzotto met de burrata en werk af met de zeste van citroen en de geroosterde amandelschilfers. Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten