Zoeken in deze blog

zondag 4 mei 2025

Kabeljauw met een Marokkaans tintje

                                                                                                 


Ingrediënten voor 4 personen

ongeveer 800 gr kabeljauw of andere witte vis

olijfolie

2 à 3 koffielepels ras el hanout

1 bio sinaasappel

4 tot 6 gedroogde pruimen

1 of 2 kaneelstokjes

3 tot 4 stuks steranijs

1 kleine handvol rozijnen

1 kleine handvol pistachenoten en amandelen

zwarte peper en zeezout


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 tot 200°C

Wrijf de vis in met olijfolie en de ras el hanout

Leg de vis in een ovenschotel en kruid met peper en zout

Halveer de sinaasappel en schil hem tot op het vruchtvlees

Snijd de partjes uit tussen de vliesjes. Voeg de sinaasappelpartjes toe

Snijd de pruimen in stukken en voeg ze toe

Breek de kaneelstokjes in twee en voeg ze samen met de steranijs toe

Verdeel de rozijnen en de noten over de vis

Besprenkel met olijfolie

Zet de vis 10 tot 12 minuten in de oven

Dien op met bulgur, couscous of rijst


Een heerlijk en eenvoudig recept van Jamie Oliver


Geen opmerkingen:

Een reactie posten