Ingrediënten voor 4 personen
ongeveer 800 gr kabeljauw of andere witte vis
olijfolie
2 à 3 koffielepels ras el hanout
1 bio sinaasappel
4 tot 6 gedroogde pruimen
1 of 2 kaneelstokjes
3 tot 4 stuks steranijs
1 kleine handvol rozijnen
1 kleine handvol pistachenoten en amandelen
zwarte peper en zeezout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 tot 200°C
Wrijf de vis in met olijfolie en de ras el hanout
Leg de vis in een ovenschotel en kruid met peper en zout
Halveer de sinaasappel en schil hem tot op het vruchtvlees
Snijd de partjes uit tussen de vliesjes. Voeg de sinaasappelpartjes toe
Snijd de pruimen in stukken en voeg ze toe
Breek de kaneelstokjes in twee en voeg ze samen met de steranijs toe
Verdeel de rozijnen en de noten over de vis
Besprenkel met olijfolie
Zet de vis 10 tot 12 minuten in de oven
Dien op met bulgur, couscous of rijst
Een heerlijk en eenvoudig recept van Jamie Oliver
Geen opmerkingen:
Een reactie posten