Ingrediënten
1 sjalot, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
10 half-zongedroogde tomaatjes in stukjes *
200 g passata
1 el balsamicoazijn
2 el kappertjes
1 handvol verse basilicum + extra voor afwerking
2 courgettes
125 g burrata, of mozarella
3 dunne sneden prosciutto **
2 el pijnboompitten, geroosterd
Stoof de sjalot en knoflook aan in een scheutje olijfolie. Voeg de stukjes tomaat, passata, balsamico, kappertjes en een scheutje olie van de zongedroogde tomaten toe. Kruid met zwarte peper, zout en basilicum. Laat 10 minuten zachtjes sudderen.
Snij de courgettes in slierten met een spiraalsnijder.
Doe olijfolie in een pan en stoof de courgetteslierten kort aan. Kruid met zwarte peper en zout. let erop dat ze knapperig blijven.
Serveer de courgetti met de saus, burrata, prosciutto en werk af met basilicum en pijnboompitten
Bron : Fastfood 80 snelle recepten van Sandra Bekkari
* ik gebruik gedroogde tomaatjes: gemakkelijker in stukjes te hakken
** hiervoor neem ik fijngesneden parmaham
Geen opmerkingen:
Een reactie posten