Ingrediënten
250 g boudoirs
250 g boter bv. Carlsbourg
150 g bloemsuiker
2 koffielepels cacao
1 klein blikje ONgesuikerde melk bv Carnation
1 reep fondantchocolade
Laat de boter op kamertemperatuur komen en roer door in een kom. Zet even opzij.
Meng in een andere kom de bloemsuiker met wat melk tot dat het geheel lopend is.
Voeg dit bloemsuikermengsel bij de boter. Zo bekom je een crème au beurre.
Meng de rest van de melk met de cacao. Dompel de boudoirs er even in en haal ze er direct uit.
Schik de boudoirs op een langwerpige schotel : 4 in de breedte en 3 in de lengte en bedek met een dun laagje crème au beurre.
Schik vervolgens een tweede laag van 3,5 boudoirs, een derde laag met 3 boudoirs en laatste laag met 2,5 boudoirs met telkens wat crème au beurre tussen. Ook op de korte kant wat van dit mengsel doen.
Meng vervolgens de rest van de crème goed met de gesmolten chocolade en smeer dit over de gehele oppervlakte van de kerststronk. Maak ribbels door met een vork over het chocolademengsel te gaan.
Goed laten afkoelen. Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten