Zoeken in deze blog

vrijdag 29 mei 2020

Mexicaanse taco’s



Ingrediënten 

voor 12 tacoschelpen


Rundvleesvulling
1 el olie
450 g rundergehakt

1 middelgrote ui, gesnipperd
2 tl gemalen komijn
2 tl chilipoeder
snuifje paprikapoeder
1 teentje knoflook, geperst
zout en peper

Kipvulling
45 g boter of margarine
1 kleine rode paprika, gehakt
2 el geschaafde amandelen
350 g kipfilet, in stukjes
zout en peper
stukje verse gember, geschild en in stukjes
6 el melk = 0,9 dl
2 tl maïzena
1,2 dl zure room

Garneringen
Reepjes sla
Geraspte kaas

Tomaten, ontdaan van zaad, in stukjes
Bosuitjes in ringetjes
Avocado in schijfjes
Zure room
Jalpeñopepers
Tacosaus

Vleesvulling
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het gehakt met de ui rul en bruin.
Voeg specerijen, knoflook en zout en peper toe, bak het mengsel ca. 20 minuten en zet het apart.

Kipvulling
Verhit 30 g boter in een middelgrote pan en voeg ui toe.
Bak zacht tot ui glazig is.
Voeg rode paprika en amandelen toe en bak ze zachtjes tot de amandelen lichtbruin zijn. Roer goed tijdens het bakken. Schep het mengsel op een bord en zet het apart.
Verhit resterende boter in dezelfde pan en bak de kip al roerend ca. 
5 minuten. Op smaak brengen en het ui-paprikamengsel weer toevoegen, samen met de gember.
Meng melk met maïzena en roer dit door het kippenmengsel, breng alles aan de kook en roer tot het erg dik is. Meng er zure room door en bak zachtjes tot de kip door en door heet is. Niet laten koken.

Verwarm de tacoschelpen, open einden naar beneden, 2-3 minuten op een bakplaat in een op 180° C voorverwarmde open.
Houd om te vullen de schelp in één hand en schep ongeveer 1 el van de rundsvlees- of kipvulling erin.
Doe een laagje slareepjes erover, gevolgd door een laagje geraspte kaas.
Garneer naar keuze en schep tot slot een beetje tacosaus erop.

Voorbereidingstijd ca. 40 minuten, kooktijd 20 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten