Ingrediënten
1 tl zout
1/2 tl cayennepeper
1/2 tl zwarte peper
1,5 tl verse of 1/2 tl gedroogde tijm
1 hele kippeborstfilet, ongekookt en in blokjes
2 el plantaardige olie
1,5 kop gehakte selderij
1,5 kop gehakte ui
1,5 kop gehakte paprika
2 teentjes knoflook, fijngesneden
120 g Tasso of andere gerookte ham, in stukjes
175 g Andouille of andere pittige worst, in schijfjes
450g tomaten, zonder zaad en in stukjes
1 blikje tomatensaus (=240g passata)
2,4 dl kip- of visbouillon
225 g grote garnalen
1/2 kop gehakte bosuitjes
gekookte rijst, lichtjes gezouten
Meng in een schaal zwarte peper, cayennepeper, zout en tijm. Schud de kipblokjes daarin tot ze goed bedekt zijn met de specerijen.
Verhit de olie in een grote braadpan en bak de kipblokjes al roerend in 6-8 minuten bruin. Voeg selderij, ui, paprika en knoflook toe en bak de groenten in ongeveer 5 minuten zacht.
Voeg ham, worst, tomaten, tomatensaus en bouillon toe en breng het mengsel al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat koken tot de tomaten zacht zijn en het mengsel iets is ingekookt, waardoor een volle, rode saus ontstaat.
Voeg de garnalen toe en kook ze 2-3 minuten, tot ze ondoorzichtig en goed gekruld zijn.
Proef en breng op smaak. Het gerecht moet goed heet zijn. Voeg de bosuitjes toe en zoveel rijst dat het gerecht niet te nat en niet te droog is.
Totale bereidingstijd: 50-60 minuten.
Ik gebruik Poolse worst ter vervanging van de Andouille.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten