150 g babyspinazie
1 avocado
100 g geitenkaas
200 g bulghur
2 eetlepels pompoenpitten
1 gegrilde paprika (uit bokaal)*
1 eetlepel walnotenolie
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels appel- of sherryazijn
peper en zout
Spoel de gegrilde paprika onder koud water en laat uitlekken. Dep droog en snij in gelijke blokjes.
Snij de geitenkaas in blokjes
Snij de geitenkaas in blokjes
Kook de bulghur gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
Snij ondertussen de avocado in gelijke blokjes.
Meng de olijfolie met de walnotenolie en de appel- of sherryazijn.
Meng de olijfolie met de walnotenolie en de appel- of sherryazijn.
Kruid met peper en zout.
Meng de babyspinazie, de blokjes avocado en gegrilde paprika, en de pompoenpitten onder de bulgur.
Roer er de vinaigrette onder en bestrooi met de blokjes geitenkaas.
Lekker bij gegrild lamsvlees en gegrilde kip of kalkoen.
Variant van een Colruyt-recept
* zelf grillen kan als volgt:
Paprika middendoor snijden en zaad verwijderen
Op zilverpapier leggen met vel naar boven
Onder de grill plaatsen tot vel geblakerd is
Alumiumfolie over leggen gedurende 10 min.
Laten afkoelen en vel verwijderen
* zelf grillen kan als volgt:
Paprika middendoor snijden en zaad verwijderen
Op zilverpapier leggen met vel naar boven
Onder de grill plaatsen tot vel geblakerd is
Alumiumfolie over leggen gedurende 10 min.
Laten afkoelen en vel verwijderen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten