Zoeken in deze blog

zaterdag 23 december 2017

Butternut squash chili

Ingrediƫnten

2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijn gehakt
2 fijn gehakte teentjes knoflook
225g chorizo, in kleine brokjes
1 rode chilipeper (naar keuze)
2 blikken gepelde tomaten
1 eetlepel bruine suiker
1 rode paprika
500g butternut squash, ontpit en in brokjes van 2-3 cm
1 uitgelekt blik cannellinibonen
20g platte peterselie

Verhit de olie in een grote pan en bak de uien en de look gedurende 5 minuten of totdat ze zacht zijn.
Voeg de chorizo (en de chili) toe en bak verder aan tot de chorizo zijn rode kleur goed vrijgeeft.
Voeg dan de tomaten toe, de suiker, de paprika en 150ml koud water.
Leg een deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
Vervolgens doe je de squash bij het gerecht en laat gedurende 45 minuten sudderen waarbij je af en toe roert.
Tenslotte voeg je de cannellinibonen toe en laat ze nog 5 minuten meesudderen.
Voeg peterselie toe en dien onmiddellijk op.
Lekker met wilde rijst of brood.

Totale kooktijd: 1u15min

Geen opmerkingen:

Een reactie posten