Ingrediƫnten
250 g linzen
1,250 liter water
350 g mager doorregen spek
250 g wortelen
1 preistengel
200 g knolselder
250 g aardappelen
1 dikke ui
1/4 koffielepel gedroogde marjolein
8 kleine pittige worstjes of 2 rookworsten
azijn, zout, zwarte peper
1 toef peterselie
De linzen een nachtje laten weken in koud water.
De volgende dag in het inweekwater met het spek aan de kook brengen.
Onder deksel ongeveer 40 min. laten koken.
Wortelen, prei en knolselder wassen en schoonmaken.
De wortelen en de prei in rondjes snijden en de knolselder en aardappelen in blokjes snijden.
De ui pellen en in ringen verdelen.
De groenten met de uiringen, de marjolein en de worstjes in de pan met de linzen doen en nog 30 min. laten verder stoven onder deksel.
Het spek eruit nemen en in dobbelsteentjes snijden en in de pan doen.
Op smaak brengen met azijn, zout, peper en bestrooien met vers gehakte peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten