1 knoflookteentje
1 fijn gesneden ui
2 eetlepels olijfolie
500 ml runderbouillon
zout en vers gemalen peper
Plaats de tomaten gedurende 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 190° C. Wrijf ze door een zeef om de pelletjes en de pitjes te verwijderen.
Verwarm de olie in een pan en stoof de ui tot hij zacht is. Voeg de rode biet toe en de bouillon en breng aan de kook. Kruid lichtjes met zout en versgemalen peper. Laat gedurende 7-10 minuten zachtjes koken tot de biet gaar is.
Voeg de tomaten toe, doe het geheel in een blender en pureer tot een smeuïge soep. Proef en kruid bij, indien nodig.
Om de soep koud te serveren, koel ze vooraf in de koelkast en verdeel over 6 porties. Verkruimel wat feta over de soep en wat rode bietensnippers.
Je kan de soep ook warm opdienen met wat verkruimelde feta en geroosterd brood.
Bron : BBC recipes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten