Zoeken in deze blog

zaterdag 23 augustus 2014

Kippensoep met lentegroenten en quinoa

Ingrediënten

2 eetlepels boter
1 eetlepel olijfolie
1 prei, witte gedeelte fijn gesneden
2 wortelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
zout en zwarte peper
1 theelepel Provençaalse kruiden
4 kopjes (1 liter) hete kippenbouillon 
1 kopje erwten (evt. uit diepvries)
1 kopje babycourgettes in kleine blokjes of grof geraspt
2 gekookte kipfilets, in blokjes
2 theelepels geraspte citroenschil
2 eetlepels vers citroensap
2 kopjes gekookte quinoa
gehakte, verse basilicumblaadjes
4 partjes citroen, garneren

Plaats een middelgrote soeppan op matig vuur.
Laat boter en olijfolie smelten en stoof hierin gedurende ongeveer 3-5 minuten de gesneden prei
en de in blokjes gesneden wortelen.
Voeg knoflook toe, peper, een snuifje zout en de Provençaalse kruiden.
Meng goed en voeg vervolgens de hete bouillon toe.
Laat gedurende 15-20 minuten zacht sudderen onder half gesloten deksel,
of tot de worteltjes gaar zijn.
Draai het vuur uit en doe de erwten, de courgette, de in blokjes gesneden kipfilet samen met de citroenschil en het sap in de soep.
Laat gedurende ongeveer 3-4 minuten courgettes en erwten nagaren.
Controleer of er nog extra zout of peper nodig is.
Op het laatst de gekookte quinoa toevoegen.

Serveer met basilicum en een partje citroen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten