Zoeken in deze blog

donderdag 5 juli 2012

Aardappelen dauphinois

Ingrediƫnten
voor 3 personen

1 kleine rode ui
1/2 kilo vastkokende aardappelen
nootmuskaat
1 teentje knoflook
1 dl slagroom
3 ansjovisfilets in olie
parmezaanse kaas
1 laurierblaadje
heel klein bosje verse tijm

Pel de rode ui, halveer en snijd in dunne schijfjes.
Was de aardappelen, schil ze NIET en snijd eveneens in dunne schijfjes.
Plaats alles in een braadslede, bestrooi met peper, zout en nootmuskaat.
Pers er de knoflook over en voeg er tenslotte de slagroom bij
Trek de ansjovis in stukjes en voeg samen met flink wat parmezaanse kaas, het laurierblad en tijm en een scheut olijfolie bij de aardappelschijfjes.
Meng goed door elkaar en zet op een matig vuur.
Giet er 1 dl kokend water over, dek af met alumiumfolie en laat op het vuur staan.
Schud regelmatig zoadat de aardappelen niet aanbranden.
Haal de folie van de braadslede, rasp er parmezaanse kaas over en zet 15 minuten in een hete oven.

Met dank aan Jamie Oliver

Geen opmerkingen:

Een reactie posten