Ingrediƫnten
als voorgerechtje voor 4 personen
2 sjalotjes, gesneden
200 g San Daniele ham, in plakjes
2 dl slagroom
1 handvol radicchio, in fijne reepjes
2 el maanzaadjes
4 el geraspte parmezaanse kaas
zout en peper
250 g verse tagliatelle
olijfolie
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de sjalotjes zachtjes gedurende 5 minuten op een laag vuur.
Houd per bord 4 kleine plakjes ham apart.
Snijd de rest in reepjes.
Voeg ze toe aan de sjalotjes en bak ze 2 minuten mee. Voeg de room toe en bak nog 10 minuten.
Voeg tenslotte de reepjes radicchio, 1 eetlepel maanzaadjes en de parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de pasta beetgaar gedurende 2-5 minuten of volgens de richtlijnen van de verpakking.
Leg op ieder bord 4 plakjes ham, schep er de pasta met de saus op.
Bestrooi met maanzaadjes, fijngesneden radicchio en wat kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten