Zoeken in deze blog

donderdag 31 mei 2012

Kabeljauwlasagne

Ingrediënten

12 vellen lasagne
320 g kabeljauw
1 fijngesnipperde ui
100 g gerookt spek
1 eetlepel mosterd
100 g tomatenpuree
1 teentje look
1 koffielepel oregano
2 dl droge witte wijn
150 g champignons
70 g bloem
70 g boter
7 dl melk
200 g gemalen gruyère
nootmuskaat, peper en zout

Kook - indien nodig - de lasagne volgens de aanwijzigingen.
Pocheer het kabeljauwvlees ca. 15 minuten in lichtgezouten water.
Snij het spek in fijne reepjes.
Smelt wat boter en fruit er de ui en de spekreepjes in.
Roer er de mosterd en de tomatenpuree onder.
Pers er de look over en breng op smaak met de oregano en wijn.
Laat gedurende 10 minuten zachtjes sudderen.
Maak ondertussen de champignons schoon, snij in schijfjes en voeg ze bij de saus.
Maak een béchamelsaus, breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
Smelt er 150 g gruyère onder.
Vermeng een derde van de béchamel met de tomatensaus en lepel er de kabeljauw onder.
Leg een laagje kaassaus, lasagne en tomatensaus. Vervolgens lasagne, tomatensaus en lasagne. Giet er de rest van de kaassaus over en de rest van de gruyère.
Plaats 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten