Zoeken in deze blog

zondag 13 mei 2012

Polenta met quornratatouille

Ingrediënten

1 kleine ui
1 kleine courgette
1 kleine aubergine
1 rode paprika
1 wortel
250 g champignons
2 knoflookteentjes
400 g tomatenblokjes uit blik
olijfolie
harissa
1 eetlepel korianderzaad
1 eetlepel sesamzaad
350 g quornblokjes
2 eetlepels tamari of sojasaus
2 eetlepels droge sherry

Snipper de ui. Snij courgette, aubergine en paprika in blokjes.
Snij wortel en champignons in schijfjes.
Verwarm olijfolie en voeg ui, koriander- en sesamzaad toe.
Voeg knoflook en harissa toe en vervolgens paprika, aubergine, wortel en champignons. Roerbak alles gedurende 5 minuten.
Voeg quorn en courgette toe samen met de tomaten.
Breng op smaak met sherry en tamari en laat 15 minuten pruttelen tot alles goed gaar is. Controleer smaak en kruid bij met zout en peper.

Voor de polenta

3 dl melk
peper en zout
muskaatnoot
70 g maisgriesmeel
50 g gemalen emmenthal
4 eetlepels maïskorrels uit blik
verse koriander

Breng de melk aan de kook met 20 g boter, peper, zout en muskaatnoot.
Giet het maïsgriesmeel onder voortdurend roeren in de kokende melk.
Zet van het vuur en laat 10 minuten zwellen. 
Roer de kaas en de maïskorrels door de polenta.
Verdeel de polenta in kleine ronde potjes.
Stort de polenta uit op een bord en serveer met de ratatouille.
Versier met verse korianderblaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten