Ingrediënten (voor 2 personen)
75 g milde chorizo, in blokjes van 1/2 cm
1 ui, gehalveerd, in dunne plakjes
1/2 groene paprika, in dunne reepjes
1/2 rode paprika, in dunne reepjes
5 ansjovisfilet, uitgelekt en grof gehakt
250 g vastkokende aardappelen in kleine blokjes
2 dl droge witte wijn
2 stukken kabeljauwfilet van 150 g
olijfolie, peterselie
Doe chorizo, ui, paprika, olijfolie en ansjovis in een diepe pan met antiaanbaklaag en deksel. Verwarm op middelhoog vuur en bak tot de uien glazig zijn.
Voeg de aardappelblokjes toe en bak afgedekt tot de aardappelen bijna zacht zijn en de groenten beginnen te kleuren. Roer af en toe om.
Voeg de wijn toe, breng aan de kook en laat 2 minuutjes zachtjes koken.
Doe er de visfilet bij en laat afgedekt gedurende 6-8 minuten stoven tot de vis gaar is. Verdeel over de borden en strooi en peterselie over.
Dien op met een fris slaatje.
Met dank aan Bill Granger
Geen opmerkingen:
Een reactie posten