1 vanillestokje
0,5 dl melk
1 zakje espresso oploskoffie
100 g melkchocolade, gehakt
3 eieren, gesplitst
100 g fijne kristalsuiker
1 el cognac
2,5 dl room
2,5 dl sterke koffie
chocoladesnippers
6 puddingvormpjes van 2 dl
Snijd het vanillestokje open. Verwarm de melk met het vanillestokje in een steelpan.
Roer er de oploskoffie door en laat 5 minuten trekken op laag vuur (niet koken).
Haal het vanillestokje uit de melk, schraap er de vanille af en voeg toe aan de melk.
Voeg de chocolade toe en laat smelten. Laat afkoelen tot het lauw is.
Klop intussen met de mixer de eierdooiers met de helft van de suiker luchtig.
Klop met een garde het eimengsel door de melk en voeg de cognac toe.
Klop eerst de room stijf en klop vervolgens in een vetvrije kom met een schone mixer de eiwitten met de rest van de suiker. Voeg slagroom en eiwitten voorzichtig door het eimengsel.
Spoel de vormpjes om in koud water en schenk de massa in de vormpjes.
Plaats de vormpjes minstens 3 uur in de vriezer.
Los de semifreddo 20 minuten voor het opdienen door de vormpjes even in warm water te houden en stort ze in een diep bord. Overgiet met de espresso en de chocoladesnippers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten