Zoeken in deze blog

vrijdag 27 april 2012

Bulghurpilaf met harissakip

Ingrediƫnten (voor 2 personen)

2 kipfilets
harissa
olijfolie
2 rode uien, in dunne halve ringen
1 tl geraspte gember
1 tl kaneel
35 g pijnboompitten
5 dl kippenbouillon
170 g bio bulghur
35 g blauwe rozijnen
boter, peterselie

Maak 3 inkepingen in elke filet, bedek met harissa en zet apart. Verhit olie in grote diepe pan met goedsluitend deksel.
Roerbak de uien zacht. Voeg gember, kaneel en pijnboompitten toe.
Roerbak 10 min tot de pitten goudbruin zijn.

Breng bouillon aan de kook en laat zachtjes doorkoken dat je hem nodig hebt.
Voeg bulghur aan uienmengsel toe en roer.
Voeg bouillon en rozijnen toe en breng aan de kook.
Dek af, draai vuur laag en laat bughur 12-15 min garen.

Bak de kipfilets 6-8 min aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn.
Neem bulghur van het vuur, voeg boter en peterselie toe.
Serveer de kip met de bulghur en een rucolaslaatje.

Met dank aan Bill Granger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten