Ingrediënten
1 rode ui in ringen
2 geplette knoflookteentjes
1 snuifje gedroogde dragon
1 blik van 400 g tomatenblokjes
250 g mascarpone
2 eetlepels tomatenpuree
325 g verse gnocchi
125 g geraspte cheddarkaas
50 g paneermeel
75 g parmaham
10 ontpitte groene olijven
olijfolie
peper en zout
Verwarm olijfolie en bak hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
Voeg dragon toe.
Doe de uitgelekte tomaten en mascarponekaas in een keukenrobot en mix tot een zacht mengsel.
Roer de tomatensaus in het uienmengsel met de tomatenpuree. Laat zacht sudderen.
Kook de gnocchi volgens de richtlijnen gaar in water met zout en olijfolie.
Giet af en doe in een grote ovenschotel. Giet er de tomatensaus over.
Vermeng kaas en broodkruimels en strooi over de tomatensaus.
Scheur de parmaham in reepjes en verdeel ze over de saus door ze licht in te duwen.
Verdeel de stukjes olijven over de schotel, kruid met peper en wat dragon.
Bak 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C tot zich een mooi korstje vormt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten