Zoeken in deze blog

woensdag 28 maart 2012

Aubergine-moussaka

Ingrediƫnten

3 aubergines (ongeveer 675 g)
zout en versgemalen zwarte peper
olijfolie
2 grote uien in dunne ringen
450 g mager lams- of rundergehakt
blik ontvelde tomaten (230 g)
2 eetlepels tomatenpuree
4 eetlepels bouillon

Voor de afdeklaag
2 grote eieren
100 g cottagecheese
6 eetlepels room

Kooktijd: ongeveer 1u30

Snij de aubergines in plakjes en bestrooi licht met zout. Laat 30 minuten staan.
Spoel het zout eraf, laat goed uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Fruit de aubergines in olijfolie lichtbruin. haal de plakjes uit de pan en bekleed een ondiepe ovenschotel.
Fruit de uien zacht in olie, voeg het vlees toe en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
Voeg tomaten, tomatenpuree, bouillon, peper en zout toe en laat 5 minuten koken.
Schep dit mengsel over de aubergines en zet, onafgedekt 45 minuten in een matig warme oven (180°C).
Meng voor de deklaag de eieren met de cottagecheese en de room en giet het over he vlees.
plaats het terug in de oven voor 25-30 minuten tot het deklaagje stevig en lichtbruin is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten