Zoeken in deze blog

vrijdag 9 maart 2012

Pikante varkensragout met pasta

Ingrediƫnten

500 g varkensfilet
1 ui
1 groene paprika
2 teentjes knoflook
wat harissa
500 g gezeefde tomatenpuree
1 blik (450 g) cannellinibonen
1 l kippenbouillon
1 eetlepel olijfolie
250 g kleine paste (penne)
2 theelepels komijnzaadjes
4 eetlepels gehakte peterselie
peper en zout


Snij het vlees in stukjes
Snipper de gepelde ui en de knoflook fijn.
verwijder zaadjes en zaadlijsten uit de paprika, snij het vruchtvlees in stukjes
Braad het vlees aan in de hete olie. Kruid met peper en zout.
Doe er de groenten, de knoflook en de harissa bij.
Laat 5 miuten stoven. Doe er de komijnzaadjes, de kippenbouillon en de tomatenpuree bij.
breng aan de kook. Voeg de uitgelekte canellinibonen bij, de pasta en de helft van de peterselie toe.
Temper het vuur. laat 15 tot 20 minuten suddere, tegen de kook aan, in de open pan.
Doe er eventueel wat water bij als de saus te snel indikt.
Kruid naar smaak bij. Werk af met de rest van de peterselie. Serveer warm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten