Ingrediënten
1 krop sla
¼ l room
kervel, peterselie, dille, bieslook
De kropsla grondig wassen, drogen en in brede repen
snijden.
Een
eetlepel boter smelten en de sla erin laten stoven.Een eetlepel room toevoegen en kruiden met peper en zout
Visfumet in een braadschotel gieten, klontje boter toevoegen en de vis erin schikken.Afdekken met alu-folie
In de hete (
Schotel uit de oven halen en het stoofnat in een pan overgieten.
Vis in de ovenschotel afgedekt laten.
Visnat aanlengen met de resterende room, kruiden met peper en zout.
Zachtjes laten inkoken.
De schoongemaakte zilveruitjes blancheren ( 10 min) en laten uitlekken.
Spek in blokjes snijden en in hete boter knapperig laten bakken.
Schep de sla in schotel en bedek met vis, zilveruitjes en spekblokjes.
De ingekookte saus afwerken met ijskoude blokjes boter.
Voeg telkens wat boter toe en klop de saus flink op.
Het visgerecht met saus overgieten en bestrooien met de gesnipperde tuinkruiden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten