Zoeken in deze blog

dinsdag 24 januari 2012

Kabeljauw met spek en zilveruitjes


Ingrediënten

4 kabeljauwwangen
100 g spek
20 zilveruitjes
1 krop sla
¼ l room
200 g boter ( waarvan 100 g ijskoud)
1 l visfumet ( instant) 
kervel, peterselie, dille, bieslook


De kropsla grondig wassen, drogen en in brede repen snijden.
Een eetlepel boter smelten en de sla erin laten stoven.
Een eetlepel room toevoegen en kruiden met peper en zout
Visfumet in een braadschotel gieten, klontje boter toevoegen en de vis erin schikken.Afdekken met alu-folie
In de hete ( 200 °C) oven schuiven en een 5-tal min gaar laten worden.
Schotel uit de oven halen en het stoofnat in een pan overgieten.
Vis in de ovenschotel afgedekt laten.
Visnat aanlengen met de resterende room, kruiden met peper en zout.
Zachtjes laten inkoken.
De schoongemaakte zilveruitjes blancheren ( 10 min) en laten uitlekken.
Spek in blokjes snijden en in hete boter knapperig laten bakken.
Schep de sla in schotel en bedek met vis, zilveruitjes en spekblokjes.
De ingekookte saus afwerken met ijskoude blokjes boter.
Voeg telkens wat boter toe en klop de saus flink op.
Het visgerecht met saus overgieten en bestrooien met de gesnipperde tuinkruiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten