Zoeken in deze blog

dinsdag 24 januari 2012

Zalmfluweelsoepje

Ingrediƫnten

250 g verse zalm
2 dl witte droge wijn
1,2 l visbouillon
1 appel ( Golden of Jonagold)
1 ui
1 koffielepel zacht kerriepoeder
30 g bloem
2 eierdooiers
¼ l room
¼ botje kervel

Overtollige zalmgraatjes verwijderen en de zalm in blokjes van 1,5 cm snijden.
Solo smelten en de zalmblokjes, 1 dl wijn en 2 dl visbouillon toevoegen.
Breng dit mengsel tot aan het kookpunt ( niet doorkoken, alleen pocheren).
Kruid met een beetje zout en laat de blokjes rusten in deze jus.
Schil de appel en snipper hem fijn.
Versnipper de ui en stoof hem op een zacht vuurtje in een nootje solo, zonder te kleuren.
Voeg de versnipperde appel toe en let erop dat deze niet bruin wordt.
Bestrooi alles met een halve lepel kerriepoeder.
Meng de bloem erbij en laat wat drogen op het vuur.
Voeg al roerend de rest van de wijn en de visbouillon toe.
Kook alles op een matig vuurtje op en laat nog een kwartiertje doorkoken.
Mix de soep fijn en zeef ze.
Meng de room met de eierdooiers en haal deze liaison door de soep.
Warm de zalmblokjes even op en schik ze in diepe borden
Doe de zalmbouillon bij de soep.
Serveer de soep op de zalmblokjes en werk af met enkele plukjes verse kervel


Geen opmerkingen:

Een reactie posten