Ingrediënten (voor 4 personen)
225 g kalfsgehakt
225 g rundergehakt
1 teentje knoflook
2 el paneermeel
1/2 Spaanse peper, ontdaan van zaad, fijngehakt
1 geklopt ei
3 el olie
1/2 tl gemalen komijn
Zout en peper
2,5 dl tacosaus (zie onderaan)
2 bosuitjes, gehakt
Roer kalfsgehakt, rundergehakt, knoflook, paneermeel, Spaanse peper, komijn en zout en peper goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje het ei toe.
Leg het mengsel op een met bloem bestrooid werkblad en verdeel het in 16 gelijke porties.
Maak er met bloem bedekte handen balletjes van
Verhit de olie in een grote koekenpan op een hoog vuur
Bak, als de olie heet is, de gehaktballetjes in 5-10 minuten egaal bruin. Draai ze veelvuldig om.
Laat de gebruinde gehaktballen goed uitlekken op keukenpapier. Leg ze daarna in een ovenschaal en giet er tacosaus overheen.
Verhit ze 10 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven! Serveer ze bestrooid met bosuitjes.
Bereidingstijd 25 min., kooktijd 20 min.
Serveer met rijst, zure room, avocado (en bonen)
Ingrediënten voor de tacosaus
1 el olie
1 ui, gesnipperd
1 groene paprika, in blokjes
1/2 Spaanse peper
1/2 tl gemalen komijn
1/2 tl gemalen koriander
1/2 teentje, knoflook, geperst
Snuifje zout, peper en suiker
400 g tomaten uit blik
Tomatenpuree ( naar keuze)
Verhit olie in een pan met dikke bodem. Voeg ui en parika toe en bak die langzaam enigzins zacht.
Hak de Spaanse peper en voeg die samen met komijn, koriander en knoflook toe. Bak dit nog 2-3 minuten.
Voeg suiker, zout, peper en tomaten met sap toe.
Kook de saus nog 5-6 minuten op een matig vuur zodat ze indikt. Voeg eventueel tomatenpuree toe voor de kleur. Breng de saus op smaak en gebruik haar warm of koud, afhankelijk van het recept.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten