Zoeken in deze blog

dinsdag 9 oktober 2012

Volkoren-sojabrood

Ingrediƫnten

250 g biologisch 75% of 100% tarwemeel
125 g biologisch geroosterd sojameel
125 g bio tarwebloem Delhaize
1 zakje droge gist
10 g zout
8 g boter
300 ml mineraal water

Bloem afwegen.
De helft van bloem in mengkom doen en droge gist toevoegen.
Boter en zout toevoegen. Keukenrobot met de deeghaak opstarten voor 12 minuten op snelheid 2.
Langzaam water toevoegen in kleine hoeveelheden, afwisselend met de rest van het meel. Het deeg 30 minuten laten rusten onder een vochtige handdoek.
Dan plat duwen en opnieuw 10 minuten laten rusten.
Deeg opbollen en in bakvorm plaatsen. 40 minuten laten rijzen onder de vochtige doek. Gedurende 50 minuten bakken op 210 °C.
Plaats er een kommetje water bij. Hierdoor krijgt het brood een zachtere korst.

Je moet ongeveer 3 uur uittrekken tot het einde van het bakproces.
Ik bak telkens 2 broden die ik elk apart kneed. De broden goed laten afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten