Zoeken in deze blog

woensdag 1 februari 2012

Rigatoni milano

Ingrediƫnten

2 rode uien
500 gr mager lams- of rundergehakt
2 tenen knoflook, geperst
1 el fijngehakte verse rozemarijnblaadjes
250 ml passata (bokaal bio Delhaize)
250 ml hete runderbouillon
400 g penne (bio speltpenne)
verse gehakte bladpeterselie
100 ml slagroom
75 g gemalen Parmezaanse kaas
olijfolie

Verhit de olie op middelhoog vuur.
Roerbak de uien gedurende 4 min. tot ze zacht zijn.
Voeg het gehakt en de knoflook toe en roerbak het gehakt met een houten lepel in 4 min. rul en bruin.
Voeg de rozemarijn, passata en bouillon toe.
Breng op smaak met peper en zout en breng zachtjes aan de kook.
Laat onder af en toe roeren 15 min. zachtjes koken of tot de saus wat dikker wordt.
Kook intussen de penne in kokend water volgens de aanwijzingen van de verpakking beetgaar.
Giet af, voeg toe aan de saus en schep alles goed door elkaar.
Roer de peterselie, room en kaas erdoor en serveer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten