Zoeken in deze blog

dinsdag 24 januari 2012

Auberginesoep

Dit is een lekkere auberginesoep uit het zuiden van de Verenigde Staten
(6 pers. - voorbereiding : 20 min. - koken : 45 min.)

Ingrediƫnten

100 gr gerookt spek, fijn gesneden
50 gr boter
50 gr gehakte uien
50 gr gehakte selder
50 gr groene paprika
200 gr gehakte tomaten, gepeld zonder zaadjes
200 gr aubergines in kleine stukjes
2 teentjes look geperst
1 koffielepel curry
1 koffielepel thijm
1 koffielepel basilicum
1 liter gevogeltebouillon, peper en zout
gehakte peterselie


Laat de boter smelten en voeg spek, ui, selder en paprika toe.
Laat 5 minuten stoven.
Zet het vuur lager en voeg tomaten, aubergines toe.
Laat opnieuw 3 minuten stoven.
Voeg nu look, curry, thijm, basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout.

Zet een deksel op de pan en laat gedurende 7 minuten op een zacht vuur verder garen. Roer af en toe.
Als de groenten gaar zijn, bouillon bijvoegen en gedurende 30 min laten sudderen. Smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten