(6 pers. - voorbereiding : 20 min. - koken : 45 min.)
Ingrediƫnten
50 gr boter50 gr gehakte uien
50 gr gehakte selder
50 gr groene paprika
200 gr gehakte tomaten, gepeld zonder zaadjes
200 gr aubergines in kleine stukjes
2 teentjes look geperst
1 koffielepel curry
1 koffielepel thijm
1 koffielepel basilicum
1 liter gevogeltebouillon, peper en zout
gehakte peterselie
Laat de boter smelten en voeg spek, ui, selder en paprika toe.
Laat 5 minuten stoven.
Zet het vuur lager en voeg tomaten, aubergines toe.
Laat opnieuw 3 minuten stoven.
Voeg nu look, curry, thijm, basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout.
Zet een deksel op de pan en laat gedurende 7 minuten op een zacht vuur verder garen. Roer af en toe.
Als de groenten gaar zijn, bouillon bijvoegen en gedurende 30 min laten sudderen. Smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten